DA PARKET NE ŠKRIPI

Fermacell ploče, sustav za pod

Parket zahtijeva ravnu, čvrstu i suhu podlogu za polaganje. Ukoliko to nije slučaj s vašom svakako bi bilo dobro izravnati podlogu ili izvršiti druge potrebne pripremne radove.

Posjedujemo sve moguće strojeve, znanja, vještine i iskustvo za postizanje kvalitetnog rješenja.

U posljednje vrijeme sve više investitora prepoznaje Fermacell ploče te prednosti suhog estriha kao idealnog građevinskog elementa za pripremu podne podloge. Ukoliko je podloga neravna veća je mogućnost škripanja parketa i stvaranja razmaka (fuga) između letvica.

Fermacell ploče

Gotovi parketi pogodni su za polaganje na sve vrste podloga, poput Fermacell ploča, cementnog estriha, različitih masa za niveliranje, starog parketnog poda, drvenih podloga (npr. OSB ploča) ili keramičkih pločica. Bilo koja od ovih vrsta podloga mora biti suha, čista, čvrsta i vrlo ravna. Također se mogu polagati na podloge sa ugrađenim podnim grijanjem.

Međutim Fermacell ploče sve više dobivaju na popularnosti jer suhom estrihu ne treba dugo vremena za sušenje, što znači da je odmah prohodan i spreman za polaganje podnih obloga, bez potrebe za dodatnim dugotrajnim isušivanjem vlage. Osim toga, unatoč svojoj laganoj težini i niskoj visini, suhi estrih pruža izvrsnu zvučnu izolaciju, toplinsku izolaciju i protupožarnu zaštitu. Primjena fermacell™ gips-vlaknastih estrih elemenata gotovo nema ograničenja, a mogu se koristiti i u podnim sustavima s grijanjem.

Suhi estrih sve više dobiva na značenju kao rješenje za pod

Područje njegove primjene dugo je vremena bilo ograničeno uglavnom na modernizaciju. Uz ekonomski povoljne troškove, estrih je omogućio očuvanje mnogih stropova s drvenim gredama u starim zgradama uz istovremeno osiguranje moderne udobnosti poda. U međuvremenu su fermacell™ gips vlaknasti estrih elementi sve više zastupljeni prilikom izrade podloga za parket.

Kvaliteta i dobra pripremljenost podloge od ključnog su značaja za dugotrajnost i lijep izgled gotovog parketa, pa zbog toga preporučamo da izvršimo provjeru pripremljenosti vaše podloge za polaganje gotovog parketa.