Renoviranje i restauracija starog parketa je postupak obnavljanja i održavanja starog drveta kako bi se povratila njegova izvorna ljepota i kvaliteta i može biti dobra opcija ako je još u dobrom stanju i ako želite sačuvati autentični izgled svog stana. Ovo može biti korisno kada se želi obnoviti starinski izgled doma ili kada se želi povećati vrijednost nekretnine, no renoviranje i restauracija starog parketa zahtijeva stručnost i strpljenje, jer se radi o detaljnom i zahtjevnom procesu te može biti skuplje i zahtjevnije nego postavljanje novog parketa, ovisno o stanju postojećeg parketa i željenom konačnom rezultatu.

Ukoliko je vaš stari parket oštećen ili je previše istrošen, možda je bolje razmisliti o postavljanju novog parketa. Novi parket će dati svjež izgled vašem stanu, a postavljanje je obično manje zahtjevno i brže nego renoviranje.

Kada odlučujete između renoviranja i postavljanja novog parketa, važno je uzeti u obzir cijenu, vrijeme potrebno za radove i željeni konačni rezultat. Ovaj proces može uključivati ​​različite korake, uključujući čišćenje, obnavljanje, lakiranje i finiširanje.

Uz cijenu, vrijeme i konačni rezultat, važno je uzeti u obzir i kvalitetu materijala koji će se koristiti za renoviranje ili postavljanje novog parketa. Svejedno da li se odlučite za renoviranje parketa ili postavljanje novog parketa, potrebno je provjeriti kvalitetu lakova i boja koji će se koristiti, kao i iskustvo i stručnost osobe koja će raditi renoviranje.

Također, važno je uzeti u obzir i praktičnost i funkcionalnost. Ukoliko živite u prostoru gdje se puno ljudi kreće i podovi su pod većim opterećenjem od habanja ili imate kućne ljubimce, možda je bolje razmisliti o postavljanju novog parketa koji je otporniji na ogrebotine i prljavštinu. Ukoliko ste alergični na prašinu ili druge alergene, provjerite da li renoviranje ili postavljanje novog parketa može smanjiti alergene u vašem stanu.

Javite nam se jer imamo veliko iskustvo u renoviranju starih parketa. Postavljanje novog parketa je uvijek jednostavnije i brže te daje svjež izgled. Pri odluci uzmite u obzir cijenu, vrijeme potrebno za radove, kvalitetu materijala, praktičnost i funkcionalnost.

 

saznajte više o parketu i laminatu

zanimljivosti